QAZQA lichtadvies - Banner

Sfeer in je tuin met een lichtplan!

Sommige tuinverlichting moet functioneel zijn, maar tuinverlichting is meestal vooral voor de sfeer. Met tuinverlichting kun je ook 's avonds je prachtige tuintje laten zien en er voor zorgen dat het een heerlijke plek is waar je 's avonds ook graag zit in de zomer. De vraag is alleen: hoe creër je sfeer in je tuin met verlichting?

Begin met eerst goed naar je tuin kijken. Welke delen van je tuin vind je het mooist? Wat wil je het liefste uitlichten? Misschien een mooi beeld in je tuin of een vijver of juist een gedeelte van het terras? Welke plekken in de tuin krijgen met verlichting extra sfeer?

Functionele tuin zorgt ervoor dat er voldoende licht is op de plekken in de tuin waar dat nodig is. Bijvoorbeeld dat je op je tuinpad kunt zien waar je loopt en niet struikelt over een boomwortel of dat er genoeg licht is om buiten te zitten. Sfeerverlichting heeft deze functie niet en is puur voor het creëren van sfeer in je tuin.

Sfeer? Maak een plan!

Het is goed om voor je aan de sfeerverlichting begint, de functionele verlichting van je tuin in orde te hebben. Is dat nog niet het geval? Kijk dan eerst even op onze pagina over functionele verlichting voor buiten. Teken dan een plattegrond van je tuin en bepaal waar je sfeerverlichting nodig hebt. Geef dit aan op de plattegrond. Geef ook aan wat voor soort verlichting je nodig hebt en welke kant de verlichting op moet schijnen. Aan de hand daarvan kan je precies bepalen welke lampen je nodig hebt en wordt het creëren van sfeer in je tuin een stuk makkelijker!

Het klinkt heel logisch, maar toch wordt het maken van een lichtplan vaak vergeten. En dat terwijl een lichtplan voor je tuin er juist voor kan zorgen dat je tuin precies zo verlicht wordt als je in je hoofd had. Vind je het lastig om een lichtplan te maken? Schakel dan de hulp van een van onze lichtadviseurs in! Wij adviseren je graag.