QAZQA Collaborations - Banner

Solar tuinverlichting aanleggen?

Solar tuinverlichting is, zoals de naam al zegt, verlichting op zonne-energie. Elk solar lampje heeft een zonnecel waarmee de accu die in de lamp zit kan worden opgeladen. Gedurende de dag laadt deze accu op door het zonlicht. 's Avonds kan de solar tuinverlichting dan branden op de accu. De meeste modellen lampen op zonne-energie hebben een accu die 6 uur meegaat. Hiermee kun je je tuinverlichting dus gemakkelijk een avond laten branden.

 

Makkelijker kan niet!

Het fijne aan solar tuinverlichting is dat het aanleggen ervan een fluitje van een cent is. Je hebt geen elektriciteit nodig voor deze lampen, dus ook geen gedoe met kabels. Het enige dat je hoeft te doen is de lampjes op de juiste plek neerzetten. Daarna hoef je alleen maar te wachten op zonlicht en voilà je tuinverlichting doet het!

solar tuinverlichting aanleggen

Dingen om aan te denken

Het allerbelangrijkste bij solar tuinverlichting is de plek waarop je de lampjes neerzet. Als je de lampjes neerzet op een plek die de hele dag in de schaduw ligt, kunnen je zonnecellen geen zon opvangen en kan de accu van de lamp ook niet opladen. En wat betekent dat? 's Avonds geen verlichting! Zorg er daarom altijd voor dat je de lampen op een plek zet die genoeg zon krijgt.

solar tuinverlichting waar moet je rekening mee houden

De lichtsterkte van solar tuinverlichting

Nog iets waar je op moet rekenen is dat solar tuinverlichting iets minder fel licht geeft dan tuinverlichting die aangesloten is op elektriciteit. Deze soort verlichting is daarom niet echt geschikt als functionele tuinverlichting die fel moet zijn. Als sfeerverlichting is solar tuinverlichting prima en dat is gelukkig ook waar tuinverlichting het meest voor gebruikt wordt. Ook kun je beter voor een andere soort verlichting kiezen als je tuinverlichting wilt die de hele nacht blijft branden. De meeste solar tuinverlichting kan zo'n 6 uur per avond branden. Voor de meeste mensen is dit wel genoeg. Dat betekent namelijk dat je tuinverlichting in de winter van 6 uur 's avonds tot 12 uur 's nachts aan kan staan. De grootste voordelen zijn dat je met solar tuinverlichting heel weinig gedoe hebt om het te plaatsen én dat je geen energiekosten hebt!

lichtsterkte solar tuinverlichting