Voordelen led verlichting banner

De voordelen van LED verlichting

LED verlichting wordt de laatste jaren steeds vaker gebruikt. Mensen kiezen ervoor om hun gloeilampen en halogeenlampen te vervangen door LED lampen. Maar waarom eigenlijk? Hieronder lees je de voordelen van LED verlichting!


1. Met LED verlichting bespaar je energie lichtbron

LED lampen verbruiken 80 tot 90% minder energie dan gloeilampen en halogeenlampen. LED lampen zijn wel wat duurder, maar door de enorme energiebesparing heb je de duurdere aanschafprijs zo terugverdiend. Daarnaast gaat LED verlichting ook nog langer mee, dus dat is dubbele winst.


2. LED verlichting gaat lang mee

LED verlichting heeft een veel langere levensduur dan traditionele verlichting. LED lampen gaan tussen de 15.000 en 50.000 branduren mee. Als een lamp 8 uur per dag aanstaat en 30.000 branduren meegaat, betekent dat dat je lamp meer dan 10 jaar meegaat. Ter vergelijking: een gloeilamp gaat ongeveer 1000 branduren mee, een halogeen lamp 2000 en een spaarlamp 5.000. LED lampen gaan dus verreweg het langste mee.


Wat bespaar je dan met LED verlichting? besparing

Stel je eens voor, je hebt je huis vol hangen met ouderwetse gloeilampen of halogeenlampen. Wat kun je dan besparen?

Gemiddeld heeft een huishouden zo’n 44 lampen in huis. 44 lampen met een besparing van gemiddeld €7 per lamp zorgen voor een besparing van €308 op jaarbasis. Dat betekent dat je per maand zo’n €25 kunt besparen op je energierekening. Dat kan snel oplopen tot een besparing van zo’n 20% - 30% op je energierekening.

Als je er vanuit gaat dat je ongeveer 10 jaar doet met je nieuwe LED verlichting dan betekent dat in die 10 jaar een besparing van 10 x €308 = €3080!


3. LED lampen worden niet warm

Gloeilampen en halogeenlampen worden enorm warm. Je moet bij deze lampen altijd uitkijken dat je ze niet aanraakt, omdat je er gemakkelijk je handen aan kunt verbranden. Doordat deze lampen zo warm worden, kunnen ze ook eerder brand veroorzaken en voor donkere plekken zorgen op de muur of op het plafond. LED lampen worden maar een heel klein beetje warm en zorgen dus niet voor dit soort problemen.


4. LED verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren en temperaturen kelvin

Vroeger werd LED verlichting als ongezellig gezien, omdat het alleen verkrijgbaar was in de kleur helder wit. Inmiddels kun je LED verlichting in bijna elke mogelijke kleur krijgen. Ook qua kleurtemperatuur is alles mogelijk. Bij gloeilampen en halogeenlampen ligt de kleurtemperatuur in Kelvin min of meer vast, maar LED lampen kun je in verschillende kleurtemperaturen krijgen. Zowel warme als koele verlichting is mogelijk.


5. LED verlichting heeft geen opwarmtijd

Misschien herken je dit wel als je spaarlampen gebruikt. Je loopt een donkere kamer in, zet de lamp aan en de eerste minuut zie je nog steeds niets omdat de lamp eerst moet opwarmen. Tegen de tijd dat de lamp volledig licht geeft, ben je de ruimte alweer uit. Bij LED verlichting is dit niet het geval. LED lampen zijn meteen op 100% sterkte.


6. LED verlichting is milieuvriendelijk

LED verlichting is veel milieuvriendelijker dan alle andere soorten verlichting. LED verlichting gaat langer mee en verbruikt veel minder energie, waardoor LED lampen beter zijn voor het milieu. Daarnaast bevatten LED lampen ook geen giftig kwik, zoals bijvoorbeeld spaarlampen en ook dat maakt dat ze beter zijn voor het milieu.


 

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • Werkdagen van 08:30 tot 19:00 uur
  • Zaterdag van 08:30 tot 17:00 uur
  • Zondag gesloten